Twitter ın sosyal medya alanına kattığı

Twitter ın sosyal medya alanına kattığı
Twitter ın sosyal medya alanına kattığı en büyük kolaylık 280 karekterlik bir yazı yazmadır.Bu 280 karekter okadar önemlidir ki Google bile PR olarak en yüksek değeri vermiştir,twitter ın PR değeri 10 dur.Unutmamak gerekir ki Google Facebook,Twitter gibi güçlü sosyal ağlara önem veriyor.

Resim url si ister yazı yazmada sınır 280 karekterdir.Yazılar alt yazılı bir filim seyreder gibi önünden akıp gider akışın tamamını takip etmek adeta imkansızdır.

İlgilendiğiniz konulardaki haberleri okuyabilirsiniz,bir çok site ve dergiyi twitter ile takip edebilirsiniz.Şuan için ülkemizde kullanımı dünya genelindeki kullanımından daha azdır.

Yazdığınız yazılar sizin takip ettiğiniz veya sizi takip edenlerin twitter larına anlık olarak görünür,buda site sahipleri ve reklamdan para kaanmak isteyenler için çok önemlidir. 

Twitter ile ilgili olduğunuz konularda yeni insanlarla karşılaşabilir,hayranı olduğunuz sanatçıları siyasetçileri,müzisyenleri bulabilir veya takip etmek isteyebileceğiniz yeni insanlarla tanışabilirsiniz.

Twitter ın en önemli özelliği takipçi sayısını artırmaktır eğer attığınız tiwittlerin takipçisi çok azsa tiwitlerinizin bir önemi yoktur demektir,etkileşim yoksa sadece yazarsınız.

Özellikle blogcular için  önemli bir konu,twitter takipçi sayısını nasıl artırılacağı ile ilgili konulardır.

Blogcular şunu bilmelidirler ki,Twitter da Google sıralama algoritması çok önemli bir rol oynadığı resmi bir şekilde kabul edilmiştir.İnternet siteniz çok güçlü twitter takipçileri tarafından tweet alırsa,seo olarak yüksek sıralama sonuçlarını görmek mümkündür.

Unutmamak gerekir ki twitter da tweet leriniz tıklanıyor ve takipçi sayınız sürekli artıyorsa Googlenin bunu görmeme imkanı yoktur buda size yol su elektrik olarak geri geleceğinden emin olabilirsiniz.Kesin olan şu ki twitter da bir hesab açıp oraya sitemizin linkini koymak twitter kullanarak seo yapmak anlamına gelmektedir.

Twitter da kullanıcıları listelere ayırarak sıralayabilirsiniz.Bu sıralamalardan birtanesini görüntülemek için tıkladığınızda o gruba dahil olan tüm kullanıcılardan gelen tweetleri bir arada görürsünüz.

Bir kişiyi sıralamaya eklemek için o kişiyi takip etmeniz gerekmez.Veya bir kişinin tweetlerini okumak istiyor fakat mesajlarını zaman akışınızda görmek istemiyorsanız listelemeler sayesinde bunu yapabilirsiniz.

Başka birinin oluşturduğu bir listeyi takip etmeniz onun listelediği tüm kullanıcıları takipetmek anlamına gelmez yani yalnızca listenin kendisini takip etmiş olursunuz.

Tweet yazarken o tweet in anahtar kelimesi olabilecek bir sözcük varsa sözcüğün başına # ekleyip twitinize yazın # Sembolü,hashtag olarak adlandırılan twitter anahtar kelime veya konuyu işaretlemek için kullanılır. Herhangi bir kullanıcının listelerini veya hashtags hizmet konuları takip edebilirsiniz.

Twitter hesabınız ile ilgili gerekli bilgileri ve  istatistikleri almak istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.
http://twittergrader.com/ 
Twitter da iyi bir yerlere gelebilmek için aşağıdaki yöntemleri uygulamak etkili olur
  • Liste oluşturun
  • Listeleri takip edin
  • Twitter Search kullanın
  • Hashtag yani # kullanın
  • Belli aralıklarla düzenli twitleyin

Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »