Twitterde Popüler Olma Kuralları

Twitter takipçi sayınızı artırmanız için yapmanız gereken kurallar.

1. Gün İçinde Yeterli Sayıda Tweet Yazın: Uygun gördüğünüz her saatte twit yazabilirsiniz.Bir günde kaç Tweet yazılması gerektiğinin her kes tarafından kabul görmüş bir cevabı yoktur.Tüm Twitter kullanıcılarının günlük Tweet ortalaması 4,22′dir.

2. Following Takip Ettiğiniz İnsanları Değiştirin: Takip ettiğiniz bir kişiyi sürekli takip etmek zorunda değilsiniz.Takip ettiğiniz kişiyi takip etmeyi bıraktığınızda,o kişiye Twitter mesaj ya da mail göndermez.Yani kişiyi bir süreliğine takip edebilir,o kişinin Tweet’leri ile ilgili bir fikir sahibi olduktan sonra,farklı kişileri takip edebilirsiniz. 





3.Eski Haberler Vermeyin: Defalarca gönderilmiş linkleri yeni gibi sunmayın.Unutmayın eski haberler haber değildir. Bu yüzden yeni ve tartışma oluşturacak haberler vermeye dikkat edin.

4. Soru Sorun: Twitter’ı aktif bir şekilde kullanmak için sorular sorun ve en iyi cevapları tekrardan yayınlayın.

5. Sadece Yorum Yapmayın: Yapılan araştırmalara göre Twitter kullanıcılarının sadece yorum yaptığını belirledi. Bir konu hakkında sırf yorum yapmaktansa habere katkıda bulunmaya çalışın. Böylece merak uyandırabilirsiniz.

6. Mesajınız Kısa Olsun: Kısa ve vurucu mesaj yazanların daha fazla takipçisi olduğunu ortaya koydu.Bazen 140 karakterin bile çok uzun olduğunu unutmayın.Bu nedenle mesajınız kısa olsun. 

7. Gereksiz Sembol Kullanmayın: Kısaltmaları ve sembolleri gereksiz yere kullanmaktan vazgeçin.Çünkü kullanıcılar,sürekli kısaltma ve sembol kullananları sıkıcı bulduğunu söylüyor.

8. Gizemli Olun:Twitter takipçilerinize her an nerede olduğunuzu söylemeyin.Sinemadayım,evde dizi izliyorum,yemek yiyorum twitleri atmayın.Merak uyandırırsanız takipçi sayınız hızlı artar.

9. Şakacı Olun: Araştırmada esprili twitler atan kullanıcıların takipçi sayısının daha fazla olduğu ortaya çıkmıştır.

10. Follower‘larınızı Tanıyın: Sizi takip etmeye başlayan kişiler ile ilgili Twitter’dan mail alırsınız.Sizi yeni takip etmeye başlayan kişilerin kim olduğuna mutlaka göz atın.

11. Nedensiz Fotoğraf Eklemeyin: Sebebini yazmadan bir fotoğraf ya da internet linki göndermeyin.

12 Sızlanmayın: Twitlerinizde sürekli şikayet etmeyin.Unutmayın hayat zaten zor ve diğer kullanıcıların da sorunları vardır.

13. Retweet Edin: Aynı zamanda sizin takip ettiğiniz kişilerin ilginç,değerli mesajlarını siz deRetweet edin. 

Eğer neleri Retweet etmek gerekir diye merak ediyorsanız, bir kaç öneri:Son dakika gelişmeleri,spamlar, virüsler,ödül,hediye ve yarışma duyuruları,İp ucu, püf noktaları ve önerileri;örneğin ne nasıl yapılır,ilgili video ve yazılar.

14- Twitter etiketlerini(hashtags) kullanın. Etiket # Twitter Okulu şeklinde kelimenizi yazarsanız bu tip bir aramada ön planda çıkarsınız.Tabiki bu kelime başka kullanıcılarda da geçtikçe aşağılara doğru inersiniz.

Ama bu kelimede yazdığınız tweet popüler olursa top tweet olarak hep yukarılarda yüzmeye devam eder.Böylece aramalardan bulunup izlenmeye alınabilirsiniz. 

15- #FollowFriday yaptırın. Takipçilerinizin # FollowFriday etiketini kullanarak sizi kendi takipçilerine önermelerini sağlayın. Twitter her Cuma bu önermeleri dikkate alır ve sayfanızda size sunar. Tweetlerken # FollowFriday çok sevdiklerim @dost1 @dost2 şeklinde gönderebilirsiniz.


Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »

1 comments:

Click here for comments
Adsız
admin
4 Mayıs 2014 10:01 ×

Gerçekten güzel bir çalışma olmuş, teşekkürler.

Congrats bro Adsız you got PERTAMAX...! hehehehe...
Reply
avatar