14 Önemli Twitter Araci

Twitter değer kazandıkça Twitter ile ilgili geliştirilen uygulama ve araçların sayısı da kalitesi de artmaya başladı.Aşağıda zaman zaman kullandığım ve işinize yarayabileceğini düşündüğüm bazı Twitter araçlarını listeledim. 

Twitter,bilinçli olarak kullanılmaya başlanınca oyalanma aracı olmaktan çıkıp sosyal medyanın en önemli parçalarından biri haline geldi.Kullanışlı olduğunu düşündüğüm,Twitter’ınıza kolaylık katacak ve size zaman kazandıracak 14 adet Twitter araçları. 

Bu twitter araçları ile kullanıcı etkileşiminiz artacak çok daha kaliteli twitter kullanıcısı olacaksınız.



1-Tweetstats 

Twitter hesabınız ile ilgili pek çok istatistiği saatlere, günlere, aylara göre size sunan ve grafiklerle açıklayan bir servis. Güzel verilere ulaşabiliyorsunuz.

2-Friend or Follow 

Twitter’da sizin takip ettiğiniz ancak sizi takip etmeyen kişileri tespit edebileceğiniz bir araç.

3-Qwitter: Catching Twitter quitters 

Takipçilerinizden biri sizi takip etmeyi bıraktı mı? Bunu kontrol altında tutmak için bu siteye ihtiyacınız var çünkü onlar gittiğinde, size bir mail ile haber veriliyor.
 
4-Dilvr.it

Twitterfeed, takipçisi olduğunuz kişilerin tweetlerini RSS üzerinden okuyabilmenizi sağlayan bir site. Ayrıca, aynı kişilerin Facebook sayfalarını da takip edebiliyorsunuz. Bu araç ile Fotoğrafları,haberleri ve videoları sosyal ağlarınızda otomatik olarak paylaşın.

5-Tweetbeep

Twitter’da şirketinizle, hizmetlerinizle veya ürününüz ile ilgili bir şey yayınlandığında haberdar olmak ister misiniz? Size marka anahtar kelimeler söz ve konuşmaları saatlik güncellemeler ile verir.

Belli olan niş konunuz içindeki takipçileri izlemek için aşağıdaki araçları kullanın

6-Followerwonk.com 

Takipçilerine geniş bir karşılaştırmalı analizini verir,twitter hesabı ile giriş yapın ve kullanıcılarınızı analiz edin onları takip edin ve bu araca ücretsiz kaydolarak aracı kullanın. 

7-Mentionmap 

Belirli markalar ve anahtar kelimelerde ünlü olan twitter kullanıcıları izlemenize yardımcı olacak ücretsiz bir araçtır. Aynı zamanda onların ağdaki diğer takipçileri gösterir. Etkileşimleri görselleştirin ve keşfedin, kritik ilişkiler kurun ve bugünün konuşmalarını kimin yürüttüğünü öğrenin. Aksi takdirde kaçırmış olabileceğiniz yeni hashtag'ler ve takipçiler bulun. 

8-TweetReach

Markaları ücretsiz inceler rakipleri kontrol etmenizi sağlar. Bu araç aynı zamanda size rakibin takipçilerini. Ayrıca Twitter, Instagram ve Facebook'ta sizin için önemli olan tüm konuları ve profilleri izleyin. Union Metrics ile sosyal medya stratejinizi ve sosyal medyadaki uygulamanızı geliştirin.

Bu Twitter Araçlarını Kullanarak Takipçi ve Etkileşim Nasıl Artırılır

1. Kaliteli tweet atın: Yapmanız gereken ilk ve en önemli şey akıllıca tweet atmaktır.Twitter'ı insaların tanışmak istediği birisi olmak için kullanın.Tweetleriniz de ilginç makaleler paylaşın,paylaşımlarınızda ipuçları verin,özgün sizi yansıtan resimler paylaşın yani resminizin size özel bir karekteri olsun.

2. Daha fazla insanı takip edin :Twitter’da birini takip ederseniz,onlarda  sizi takip edebilir. Bu elbette her zaman doğru değildir, ancak birisinin bu yazılı kurala uyup uymadığını,takipçi ve takipçi sayılarından anlayabilirsiniz.Böyle bir durumda,onları takip ederseniz,onlarda sizi takip edeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

3. Liderleri ve medya ünlülerini takip edin : İşte bu twitter takipçisi artırmak için harika bir stratejidir.Sektörünüzdeki veya ilgi alanınızdaki liderlerin kim olduğunu biliyorsanız,onların Twitter ana sayfasına gidin ve onları kimin takip ettiğini görün. 

Takipçilerinin listesine tıkladığınızda ilgilendiğiniz şeyle ilgilenen bir altın madenini bulacaksınız.Bu listeden seçilmiş kişileri takip edin ve sektörünüzdeki insanları takip ettiklerini zaten bildiğiniz için takip etme olasılıkları yüksektir.

4. Hashtag'lerı mutlaka kullanın : Twitter dünyasında, tartışmalar oluşturmak için hashtag'ler (#) kullanılır.İnsanlar, uygun Twitter akışına bırakmak için tweet'lerine hashtag ekler. Bu nedenle, işinizle ilgili hashtag'leri Twitter'da arayarak, tekrar takip edecek iyi insanlar bulacaksınız.Sevdiklerinizi takip edin, sizi takip edeceklerdir.Gerçekten bu kadar basit.

Ve böylelikle birçok yeni insanla tanışmış olacaksınız, yeni bağlantılar kurmuş olacaksınız ve doğal olarak twitter kitlenizi oluşturmuş olacaksınız.

Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »