Retweeti Artırmak İçin Çok Önemli Yöntemler

Retweeti Artırmak İçin Çok Önemli YöntemlerRetweet (RT): Bir başkasının tweetini tekrar paylaşmaktır.Ne kadar çok retweet,o kadar yüksek skor.Retweeting takip ettiğiniz bir kullanıcının ilginizi çeken bir tweetini kendi kullanıcılarına paylaşmanın en genel yöntemidir.İlgili bilgiler,retweet yöntemi ile doğal olarak yayılır.

RT yukarıda da anlatmıstım (RetWeet). Yazdığınız yazının başına sonuna ortasına fark etmez RT yazarsanız bu sizin yazınızın RT ettirmek istediğiniz anlamına gelir ve sizi seven arkadaşlarınızda sizi RT yapar... Önemi nedir? Arkadaşınız sizi RT'ledi onun listesinde olup sizin listenizde olmayan kişiler sizi takip etmek ister ve follow'lar (takip listesine alır)

Birini retweet yapmanın iki yolu var.
Birinci yöntem,birinin yayınladığı tweetin üzerine geldiğiniz zaman çıkan retweet butonuna tıklamaktır.

İkinci yöntem ise,Bu yöntemde ise tweetin üzerine gelip genişletiyorsunuz,kopyalıyorsunuz.Sonra profilinizin sağ üst kımından yeni bir tweet oluştur ikonuna tıklayın,yorumunuzu yazıp,tweeti atan kişinin adını RT @kopyalanan tweet adresi olarak yazıp,kopyaladığınız içeriği yapıştırın.Gönderdiğiniz zaman kendi tweet akışınızda önce sizin profil resminiz ve yorumunuz ile birlikte orijinal tweet yer alacak.

Örneğin: Örneğin SEO Mektebi adlı sitenin twitter adresinden bir tweet kopyalanacaksa,kopyalanan metnin sonuna RT @seomektebi yazılır ve kendi yorumunuzu eklersek tweet sanki siz yazmışsınız gibi olur ama alıntı olduğu içinde kopyaladığınız sitenin ismini de kullanmış olursunuz.

Yazının sonunda sizin yorumunuz çıktığı için sizin twitter adresinizi merak edenler hitinizi artırır ve sizi takip ederler.

Yazıda # işaretinin önemi
Örnek:Yayınlayacağınız bir tweetin anahtar kelimelerini # işareti ile belirtirseniz twitter aramalarında anahtar kelimeleriniz çabuk çıkar.Örneğin anahtar kelimenizi şu şekilde kullana bilirsiniz;#seo yazarsınız yazınıza arama kısmından seo  diye arattığımızda paylaştığımız çoğu yazıya herkes bu şekilde ulaşabilir.

Yazıda #FF nedir?
Yazınızın başına yada sonuna #ff yazıp devamında @Ahmet @Murat @Mahmut gibi listenizde bulunan arkadaşlarınızın kullanıcı isimlerini yazarsanız hem aramalarda sık görünür, hem de arkadaşlarınız sizi RT'ler.ff ne demek dersiniz:
FollowFriday olan bu terimin türkçe karşılığı Cuma günleri takipleşme anlamına gelir.Bu sayede de takipçiniz çoğalır.

Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »