Twitter’dan Para Kazanma ve Ürün Satışı Yapma

Twitter Para Kazanma ve Ürün Satışı Yapma
Twitter oldukça etkili bir reklam aracı olarak kullanılabilir.Twitter’da reklam amaçlı mesaj göndermek ücretsiz.Ayrıca çok geniş kitlelere anlık olarak verilmek istenen mesajlar ulaştırılabiliyor.Ayrıca tanıtılan ürünlerin hayranları takipçileri,Twitter hesaplarını takip ederek ilgili oldukları şeyler hakkında bütün gelişmeleri hızlı bir şekilde öğrenebiliyorlar.

Twitter kullanıcıları,kısa ve özel anlamlı mesajlar yazarak insanların kendilerini takip etmelerini sağladılar ve bu şekilde bir takipçi kitlesi oluşturdular.İnternetten online satış yapmak isteyen şirketler de twitter sosyal medya aracını müşterilerle iletişime geçmek için kullanmaya başladı. 

Bu takipçi modeli sayesinde,reklam mesajları zaten şirket ile ilgilenen insanlara ulaşmak için garantili bir yol olarak görülebilir.Tweet adı verilen Twitter mesajları,sosyal medyayı kullanan kullanıcılar arasında da hızlı bir şekilde yayılabilir,diğer sosyal mecralarda paylaşılabilir ve ağızdan ağıza pazarlama denen yöntemle kurum,marka veya ürün hakkında hızlı ve geniş bir kitleyi kapsayan tanıtım yapılabilir.

İnternette ürünlerini satmak isteyen firmalar yeni ürün planladıklarında ya da yeni bir ürünü duyurmak istediklerinde müşterilerden alacakları geribildirimleri Twitter aracılığıyla çok hızlı bir şekilde yapabilirler.Ayrıca Twitter üzerinden yeni çıkacak olan ürünleriyle ilgili kampanyalar,yarışmalar düzenleyebilir,takipçilerine ürünü piyasaya çıkmadan özel tasarımlarla hediyeler,paketler verirler. 

Twitter Para Kazanma ve Ürün Satışı Yapma

Twitter’ı iş için nasıl kullanacaksınız?

Twitter,internet tabanlı şirketler için çok uygun bir pazarlama aracıdır.

- Twitter sayfanıza ilgi çekici bir görsel koyun.Kendi görselinizi canva sitesini kullanarak yapabilir veya hazır olanları kullanabilirsiniz.

- Web sitenizin ve güncel iletişim bilgilerinizin Twitter sayfanızda yer verin.

-Seçtiğiniz ürünleriniz ve hizmetlerinizle ilgili fotoğraf veya görsel paylaşın.

- Yazdığınız Tweet’leri çeşitlendirin.Fakat takipçilerinizi rahatsız edecek düzeyde yapmayın.İlgi çekici bilgiler paylaşın.

-Gösteriş yapmayın 

-Yazım ve imla kurallarını gözden kaçırmayın 

-Çok fazla kişisel konulara girmeyin 

-Otomatik twit’lemeyin 

-Konuşmayı havada bırakmayın 

- Marka,kurum adınızı Twitter kullanıcı adı olarak alın.

- Tanınırlık önemli.Bu nedenle internet sitenizde kurum için kullandığınız logoyu,sembolü veya görseli profil fotoğrafı olarak kullanın.

- Tanıtmak istediğiniz ürünü sektörü ilr ilgili olan kişileri bulun ve onları takip edin.Twitter’da birini takip etmek aynı zamanda takip edilmek için bir davettir.

-Üst üste twit’lemeyin 

-Sizden bahseden kullanıcılara seslenin 

-Anahtar kelimeleri ve rakiplerinizi izleyin 

-Bilgilendirici bir profil hazırlayın 

- Twitter^da yeni insanları takibe almaya devam edin.Yeni arkadaşlar,takipçiler edinin ve yazdıkları,paylaştıkları şeyleri inceleyin. 

Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »