Twitter’da 280 Karakter Sınırına Önemli Çözüm İpuçları

Twitter’da 280 Karakter Sınırına Önemli Çözüm İpuçları
Herşeyi 280 karakterle özetlemek o kadar da kolay değildir.Aşağıda Twitter’daki 280 karakter sınırlamasına çözüm olabilecek altı tane ipucu yer alıyor.

1) Özel sembolleri kullanın: Belki biliyorsunuzdur, Twitter normal karakterlerden daha fazlasını kabul ediyor. Düşüncenizi sadece tek bir karakterle ifade edecek kalp, yıldız, gülücük gibi sembolleri oluşturabilirsiniz. 

TheNextWeb’in geliştirdiği TwitterKeys adlı araç bu işi yapıyor, bu tarz bütün karakterleri parmaklarınızın ucuna getiriyor.

2) Etiketler kullanın: Tweet’inizi etiketlemenin güzel kazançları var. Etiket sizin tweet’inizin başında yer alan damga gibi birşey. 

Bu sayede takipçileriniz neleri paylaştığınızı bilecek hatta bu yolla yazdığınızın başkaları tarafından da tweet’lenmesi sağlanacaktır. (Örneğin: Okuyorum:, Yazıyorum:, Paylaşıyorum:, v.b.)

3) Yazınızı basitleştirin: Eğer eş anlamlı kelimeler kullanıyorsanız uzun olanı yerine kısa olanı tercih edin, mümkün olabildiğince kullandığınız karakter sayısını düşürün.

Eğer İngilizce tweet’liyorsanız, “get” ve “use” gibi fiileri tweet’lerinizde daha çok tercih etmeniz tavsiye edilir.

4) Kısaltmalar kullanın: SLM, MRB, v.b. gibi günlük hayatta çok kullandığımız kelime ve deyimlerin kısaltmalarını kullanarak yerden tasarruf edebilirsiniz. 

Eğer İngilizce tweet’liyorsanız işiniz biraz daha kolay. Ayrıca Twitter’ın kısaltmalarının yer aldığı bir rehber de bulunuyor.

5) Açık ve öz olun: Laf kalabalığı yapmamaya özen gösterin. Anlatmak istediğinizle ilgisi olmayan kelimeleri çıkarın.

6) URL kısaltmalarını kullanın: Bu kural olmazsa olmaz, hatta Twitter bunu çoğu zaman otomatik olarak yapıyor. 

Twitter bit.ly kullanıyor, ancak is.gd ya da URL’yi istediğiniz gibi düzenlemenize izin veren xr.com gibi servisleri de kullanabilirsiniz.

Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »