Bütün Twitter Kısaltmaları

Bütün Twitter Kısaltma Terimleri Sözlüğü
Twitter kısaltmaları sayesinde artık attığımız tweetler 280 karakterin dışına çıkabiliyor. Tweet atarken en çok kullanılan twitter kısaltmalarını aşağıda anlamlarıyla görebilirsiniz.

Twitter'da “CC” Ne Demek?


Twitter'da “CC” aynı e-postalardaki kullanımı ile aynı maktıkla işleniyor. Attığınız tweet içinde mention yaptığınız kişinin tweete dikkatinin çekilmesini sağlıyor.

Twitter'da “TQRT” Ne Demek?


Twitter'da “TQRT”, “Thanks for the tweet” anlamına geliyor. Eğer bir twitter kullanıcısından tweet almışsanız. Attığınız tweet için teşekkür ederim anlamı taşıyor.

Twitter'da “HT ve via” Ne Demek?


Twitter'da “HT”, “Heard Through” teriminin kısaltılmış halidir fakat pek fazla kullanılmaz. Genellikle via kullanılır. Aracılığıyla anlamı taşına bu kısaltma, bir başkasının yazdığı tweeti yazdığımızda veya onun paylaşmış olduğu bir şeyi biz paylaşacaksak o kişiyi ekleriz, kaynak gösterme anlamına gelir.Örnek: İnsan gerçekten hayret ediyor. via @SEO_Mektebi

Twitter'da “TT” Ne Demek?


Twitter'da “TT” ise bildiğimiz “Trending topic” dışında “Translated tweet” anlamına geliyor. Yani eğer tweet başka bir dilden çevrilmişse bu kısaltmayı tweetinizin başına koymalısınız.

Twitter'da “MM” Ne Demek?


Twitter'da “MM”, Music Monday anlamına geliyor. Yani Pazartesi günü eğer bir müzik paylaşacaksanız bu eki tweetinize yerleştirmeniz gerekmektedir.

Twitter'da “ICYMI” Ne Demek?


Twitter'da “ICYMI”, “In case you missed it” yani “Kaçırmış olduğunuz takdirde” anlamına geliyor. Daha öcen attığınız bir tweet, istediğiniz etkileşime sahip değil ise tekrardan atmanız gerekir. Bu zamanlarda tweetiniz başına ICYMI yazmalısınız.

Twitter'da “MT” Ne Demek?


Twitter'da “MT” "Modified Tweet" anlamına geliyor. Yani, bir tweeti retweet yaptığınızda ancak üstünde değişiklik yaptığınız zamanlarda kullanabileceğiniz bir kısaltmadır.

Twitter'da “NSFW” Ne Demek?


Twitter'da “NSFW”, “Not safe for work” anlamına gelirken uygunsuz sayılabilecek, rahatsızlık verebilecek tweetlerde kullanılarak takipçileri önceden uyarmaya yarıyor. 

Twitter'da “PRT” Ne Demek?


Twitter'da “PRT”, "Please retweet" yani "lütfen retweet edin" anlamında kullanılıyor.

Twitter'da “RLRT” Ne Demek?


Twitter'da “RLRT”, “Real life retweeet” demek; yani Twitter üzerinden değil de gerçek hayatta birinin cümlesini aynen alıyorsanız bu kısaltmayı kullanmalısınız.

Twitter'da “TFTF” Ne Demek?


Twitter'da “TFTF”, “Thanks for the follow” demek, yani yabancı takipçilerinize sizi takip ettikleri için bu şekilde teşekkürlerinizi iletebilirsiniz.

Twitter'da “TMB” Ne Demek?


Twitter'da “TMB”, “Tweet me back” anlamına geliyor. Mention attığınız kullanıcılardan geri dönüş bekliyorsanız 140 karakterin yanına bu kısaltmayı yerleştirebilirsiniz.

Twitter'da “CX” Ne Demek?


Twitter'da “CX”, “Correction” yani düzeltme anlamına geliyor. Daha önce attığınız bir tweet veya geleneksel medya üzerinden yaptığınız bir açıklama sonrası, attığınız tweetin başına CX eklerseniz düzeltiyorum... Diye başlamış olursunuz.

Twitter'da “FF” Ne Demek?


Twitter'da“#FF “, “Follow Friday” in kısaltılmış halidir. Cuma takibi anlamına gelmektedir. Eğer çok yazılarını beğendiğiniz bir twitter kullanıcısı varsa cuma günü atacağınız tweeti #FF yazarak o kişiyi mantionlarsınız. Bu şekilde Cuma günü takip önerim anlamına gelir.

Twitter'da “^” Ne Demek?


Twitter'da “^“ yani şapka işareti şirket, organizasyonlar gibi birden fazla kişinin yönettiği Twitter hesaplarına atılan bireysel tweetleri belirtmek için kullanılıyor. Genelde tweet sonunda yer alıyor.

Twitter'da “$” Ne Demek?


Twitter'da “$” yani dolar işareti finansal bir hashtag olarak da algılanabilir. Şirket isimleri önünde belirtildiğinde o firmadan finansal açıdan bahsettiğiniz anlamına geliyor. Örneğin; $MS, Microsoft demek.

Twitter'da “AFAIK” Ne Demek?


Twitter'da  “AFAIK” kelimesi “As far as I know” un kısaltılmasıdır. Yani “bildiğim kadarıyla” anlamında kullanılıyor.

Twitter'da gördüğünüz ve anlamını bilmediğiniz twitter kısaltmaları yorum olarak yazabilirsiniz en kısa sürede liste güncellenecektir.


Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »