Twitter'da 4 Seçenekli Anket Nasıl Yapılır

Twitter'da 4 Seçenekli Anket Nasıl Yapılır

Bir sosyal medya ağı olan Twitter kullanıcılarına anket yapma imkanı sunmaktadır.Aşağıda Twitter ın 4 seçenekli anketinin nasıl yapılacağını anlattım. 

Twitter’ın kullanıcılar için isteğe bağlı olarak sunduğu 3. ve 4. seçenek özelliği ile bireysel hesap sahiplerinin yanısıra marka ve şirketler sosyal ağ üzerinden yaptığı kamuoyu araştırmalarının da kapsamı genişlemiş oldu. Ancak kullanıcılar isterlerse yine sadece 2 seçenekten oluşan anket düzenlemeye devam edebiliyor.

Tweet yazma bölümünde yer alan anket özelliğinde bulunan,genellikle 2 alternatifin hemen yanına “seçenek ekle” bölümünde artı iki seçenek daha ekleyebiliyoruz.Bu işlem ile twitter da 4 şıktan oluşan anketler düzenleyebiliyoruz.Bu özellik isteğe bağlı olarak sunuluyor. 

Twitter hesabınıza giriş yaptıktan sonra twitter ana sayfanızda kırmızı 1 ile işaretlediğim yer olan anket kısmına tıklıyoruz.

Twitterda 4 Seçenekli Anket Nasıl Düzenlenir

Açılan aşağıdaki sekmelerden isteğe bağlı olarak 2 veya en fazla 4 anket seçenekli,anketimizi düzenliyoruz.konu başlığımız 4 seçenekli anket olduğu için kırmızı 2 ile gösterdiğim yerden artı iki seçenek daha ekliyoruz. 

Twitterda 4 Seçenekli Anket Nasıl Düzenlenir?

Aşağıdaki gibi 4 seçenekli bir anket düzenleyeceğiz.

Twitterda 4 Seçenekli Anket Nasıl Düzenlenir?

Anketimizin konu başlığını yazıyoruz.Ve dört seçenekli anketimizin seçenek kısımlarını dolduruyoruz.

Twitterda 4 Seçenekli Anket Nasıl Düzenlenir?

Seçenekler bittikten sonra isteğe bağlı olarak anketimizi belli bir süreli yapabiliriz,işlemler bittikten sonra anketi yayınlıyoruz.

Twitterda 4 Seçenekli Anket Nasıl Düzenlenir?

Bu anketle takipçileriniz belli bir konuda çoğunluğun kararının ne olduğunu rahatlıkla öğrenebilmektedir.


Bu İlk Yazı
Önceki sayfalara geç
Önceki Yazılar
Next Post »