Twitter Follower ve Following Kavramı Nedir

Twitter Follower ve Following Kavramı Nedir
Twitter ın en önemli özelliği takipçi sayısını artırmaktır eğer attığınız tiwittlerin takipçisi çok azsa tiwitlerinizin bir önemi yoktur demektir.

İnternet siteniz çok güçlü twitter takipçileri tarafından tweet alırsa,seo olarak yüksek sıralama sonuçlarını görmek mümkündür.

Takipçi artırmak site sahipleri için çok önemlidir.Çünkü ne kadar çok tık okadar para demektir.

Twitter Follower nedir?

Paylaştıklarınızı ve yazdıklarınızı takip eden kişilere Follower denilmektedir.Örneğin twitter teknonlojileri hakkında son gelişmeleri resmi Twitter hesabınızdan duyurursanız bu konuları merak eden birileri mutlaka sizi takip edecek ve follower olacaklardır.

İnsanların sizi takip etmelerini yani Follower olmasını istiyorsanız mutlaka ilginç paylaşımlar yapmalısınız.Sizin paylaşımlarınızı okumaktan zevk almalılar ve bir sonraki paylaşımınızı beklemeliler. 

Bu sayede sizi takip edecek follower olacaklardır.Takipçi artırmanın kısa yolu şuan çok kullanılmakta olan beni takip edeni takip ederim yöntemidir. 

Twitter Following nedir? 

Birilerini takip anlamına gelen Following ile başkalarının paylaşımları ilginizi çekerse o kişiyi takip etmek için kişini twitter adresini takip etme işlemidir.

Biri sizi takip ediyorsa bütün mesajlarınızı görebilir.Siz birini takip ediyorsanız yine aynı şekilde sizin ekranınızda yazdığı bütün mesajlar görünecektir.

Following yapmaktan vazgeçmek için yine aynı yöntemi uygulamalısınız. Takip etmeyi bırak diyerek kişiyi takipten vazgeçebilirsiniz. 

Twitter hesabınız ile ilgili gerekli bilgileri ve istatistikleri almak istiyorsanız,Friend or Follow sitesi ile Twitter’da sizin takip ettiğiniz ancak sizi takip etmeyen kişileri tespit edebileceğiniz bir araçtır. 

http://www.friendorfollow.com/ 


Twitter Follower ve Following Kavramı Nedir

Ayrıca Twitter Follower ve Following Kavramları kadar önemli olan kavramlar

Tweet:  280 karakter mesaj.

Retweet (RT):  Bir başkasının tweetini tekrar paylaşmak.Özellikle TrendTopic (TT) konularına göz atın. Bu konularda kullanılan hashtaglarda sizde tweet atmaya başlar atılan tweetlere cevap yazarsanız etkileşiminiz artar.TrendTopic bölümünü mutlaka kullanın.

Feed: Anasayfanızda gördüğünüz tweet akışı. Bu sizi takip eden kullanıcıların güncellemelerinden oluyor.

Mention (@): Bir tweette başka bir kullanıcının kullanıcı ismini refere ederek paylaşım yapmak. (@hanifeerciyas). Kullanıcılar @mention yapıldığında otomatikman bilgilendirilir. Bu kamusal alanda, diğer kullanıcılar ile tartışmalar yürütmenin bir yoludur.

Direct Message (DM): İki kişi arasındaki 280 karakterlik özel mesaj. Sadece sizi takip edenlere DM gönderebilirsiniz.

Hashtag (#): Bir sohbet konusu belirlemek veya daha büyük bağlantılı tartışmaya katılmak için bir yoldur (Örn: #politics, #tarkan).Yani Twitter’daki etiket sistemine hashtag deniyor.

Bu gündemle ilgili çarpıcı cümleler yazmanız gerekir çünkü insanlar farklı olanları takip eder.TrendTopic bölümünü mutlaka kullanın.

Hashtag diğer kullanıcıların konulara göre sizin tweetlerinizi bulmalarını sağlayan bir keşif aracıdır. Siz ayrıca, hashtag’ e tıklayarak, bahsi geçen tweetleri gerçek zamanlı olarak görebilirsiniz. Bu şekilde takip etmediğiniz kullanıcıların tweetlerini dahi görebilirsiniz.

Ayrıca hashtag kullanarak ilgili kelimelerde arama yapanların da karşısına çıkma şansımız çok yüksektir.Bunun için TrendTopic (TT) olan konulara sürekli göz atın.

Bu konularda kullanılan hashtaglarda sizde tweet atmaya başlar atılan tweetlere cevap yazarsanız etkileşiminiz artar.

Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »