ETKİLİ TWİTTER KULLANIMI

ETKİLİ TWİTTER KULLANIMI
Etkili bir twitter kullanıcısı olmak için aşağıda saydığım 5 madde oldukça işinize yarayacaktır,bu yöntemleri kullanarak twitter takipçileriniz artacak ve twitter para kazanma konusunda da başarı elde edeceksiniz.

1)Twitter liste oluşturun,liste oluşturmak ve başka kullanıcıların listelerini takip etmek üzere iki ayrı kullanımı var. Listeler basit ama etkili bir araç.

Liste oluşturmak, aslında bazı özel twitçilerden oluşmuş bir grup yaratmak. Örneğin, blog hakkında çok twitleyen kişilerden bir blog listesi oluşturabilirsiniz. 

Bu listelerin asıl gücü şu; listenizde olan kişiyi takip etmek zorunda değilsiniz. Bu durum ana akışınızda görünmeyecek ama listelerde görünecek anlamına gelir. 

Bu şekilde yüzlerce kişiyi takip etmek kolaylaşıyor. Listelerinizde oldukları için, sadece siz istediğiniz zaman onların twitlerine bakarsınız ve ana akışınıza binlerce twit akmamış olur. Böylece tweet kaçırmamış olursunuz.

2)Twitter listeleri takip edin Farklı kişilerin kullandığı listeler, özellikle o kişiler konularında uzman ise, oldukça kaliteli bir bilgi kaynakları olabiliyor. Tweetdeck.com bu alanda bulabileceğiniz, konulara göre ayrılmış bir çok listeye ulaşabilirsiniz.

ETKİLİ TWİTTER KULLANIMI

3) Twitter Search(Keşfet) kullanın aramalar twitter’ın belkide en güzel özelliklerinden biri.Sağ taraftaki kutucukta bir arama yapmak ve bu aramayı saklamak mümkün.

Bu arama otomatik olarak güncelleniyor. Yani, yeni bir twit olduğunda daha önceden yaptığınız bu aramaya doğrudan ekleniyor. 

Twitter search sayesinde, belli bir kelimeyi veya kelime grubunu rahatlıkla arayabilir, ilgilendiğiniz konu ile ilgili ne düşünülüyor ve nelerin konuşulup konuşulmadığını öğrenebilirsiniz. Tabii ki aramalarınızı bir kaç varyasyon olarak yapmanızda fayda var. Affiliate marketing, #affiliatemarketing, affiliatemarketing gibi…

ETKİLİ TWİTTER KULLANIMI

Hatta bu sayede odaklı satış gerçekleştirebileceğiniz ilgili kitleye ulaşmanız bile mümkün. Örneğin kitap önerisi olan kişilerle ilgili bir kaç farklı arama yapabilir ve daha sonra bu kişiye satmak istediğiniz kitabı önerebilirsiniz. Tek yapmanız gereken, kişiye twitter üzerinden samimi ve ilgili bir cevap yazmak.

4)Twitter Hashtag yani # kullanın bir twit yazarken o twitin anahtar kelimesi olabilecek bir sözcük var ise, bu sözcüğün başına # ekleyip twitinize yazın. Böylece diğer twitter kullanıcılarının sizin twitinizi bulması kolaylaşacaktır. 

Bunu arama yaparken de kullanabilirsiniz,böylece yukarıdaki maddede belirttiğim gibi, ilgili anahtar kelimeleri aramanız ve takip edilmenizi kolaylaşacaktır.

5) Belli aralıklarla düzenli tweetleyin gün içinde belirli bir saat yoğun olarak twitlemek yani art arda 4-5 twit birden yazmak,sonrada günün kalan kısmında sessiz kalmak takipcilerinizi kaçırabilir.Bu yüzden, düzenli aralıklarla twitlemelisiniz. 

Bunun için önceden twitlerinizi yazıp saat belirterek o saatte yayımlanmasını sağlamak oldukça etkili bir yöntem. Bu şekilde, boş saatlerinizde o gün yazacağınız tweetleri hazırlayıp programlayabilir ve gerisini unutabilirsiniz. Özellikle bir site,ürün veya marka için twitliyorsanız bu çok önemli.

Mesela bir kaç gün sonra önemli bir gün var,önceden twitlerinizi ayarlayın ve unutun gitsin.

Bunun için kullanılabilecek onlarca program var eğer basit ama oldukça kapsamlı bir program istiyorsanız Hootsuite tam size göre.Yapmanız gereken, takvimden istediğiniz günü ve saati seçmek ve twitinizi yazmak olacaktır.

ETKİLİ TWİTTER KULLANIMI

Bu program sayesinde farklı sekmelerde onlarca anahtar kelimeyi ve listeyi takip edebilir,ayrıca twitlerinizi ister hemen isterseniz ayarladığınız bir zamanda yollayabilirsiniz.

Bu yöntemler en kapsamlı olan Twitter kullanım detaylarıdır.Twitter etkili kullanmak için bu 5 madde yeterlidir.Bu yöntemleri kullanarak oldukça fazla twitter takipçisi kazanabilirsiniz.

Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »